El permís de classe A, autoritza a conduir motocicletes i tricicles de motor de més de 500cc.

Com aconseguir-ho?

Hem de fer un curs d’una durada de 9 hores lectives.

 

Requisits del permís A:

  • L’edat mínima són 20 anys però fins als 21 no autoritzarà a conduir tricicles de potència superior a 15 kw.
  • És necessari 2 anys d’experiència en el permís A2 i superar la prova pràctica.

 

En què consisteix el curs de 9 hores lectives?

 

  • Part teòrica:
  1. Coneixements teòrics: 1h 30min de durada.

La primera part del curs per la obtenció del permís A serà de teoria general i té una durada d’una hora i mitja. En aquesta part es tractaran diferents temes com: l’equipament mínim de protecció, saber l’estat en què es troba el vehicle, la transferència de pesos, les diferències entre el fre de davant i el de darrere, la traçada de les corbes o la conducció amb passatger.

2. Conscienciació i sensibilització: 1h 30 min de durada.

Es tracta d’una classe d’una hora i mitja de durada on s’explica una matèria molt semblant a la que podem trobar en els cursos de recuperació per punts. Entre d’altres, es tracten d’accidents de trànsit i com actuar en cas d’haver sofert un. També es parla dels factors de risc com la velocitat, les drogues o els fàrmacs.

 

  • Part pràctica:
  1. Pràctica en circuit tancat: 4h de durada. És la part sens dubte, més llarga. En primer lloc s’aprèn a preparar i comprovar tècnicament la motocicleta. En aquesta part s’ha de demostrar el que s’ha après a la teòrica.

2. En segon lloc es fan una sèrie de maniobres especials en un circuit tancat:

– Treure i posar el cavallet de la moto i desplaçar-la sensel’ajuda del motor i caminant al costat.

– Estacionar la moto sobre el seu suport.

– Realitzar almenys dues maniobres a baixa velocitat, entre elles un eslàlom. Aquestes maniobres han de permetre comprovar la utilització de l’embragatge amb combinació dels frens, l’equilibri, la direcció de la visió, la posició sobre la moto i la posició dels teuspeus sobre els estreps.

– Realitzar almenys dues maniobres a més velocitat, en una segona o tercera marxa, almenys a 30km/h i un altre per evitar un obstacle a una velocitat de 50km/h. Ambdues maniobres han de permetre comprovar la posició sobre la moto, l’equilibri, la direcció de la visió, la tècnica de la conducció i la del canvi de marxes.

– Frenada: Es realitzaran almenys dos exercicis de frenada, incloent-hi una d’emergència a una velocitat mínima de 50km/h. Aquestes maniobres han de permetre comprovar la utilització dels frens davanter i darrer, la direcció de la visió i la posició sobre la moto.

 

3. Part en vies obertes al trànsit: 2h de durada. És l’última del curs. En aquesta part, per la obtenció del permís A, el conductor haurà d’efectuar diferents maniobres en vies amb circulació d’altres vehicles com ara:

– Sortir del lloc d’estacionament, arrancar després d’una detenció del trànsit, i incorporar-se al trànsit des d’una via sense circulació.

– Conducció en vies rectes, creuar-se amb altres vehicles incloent-hi en llocs estrets.

– Conducció en corbes

– Cruïlles: acostament i franqueig de cruïlles i interseccions.

– Canvis de direcció i sentit: girar a la dreta, girar a l’esquerre fer canvis de carril i fer canvis de sentit en llocs adients per fer-ho.

– Entrar i sortir d’autovies i autopistes: incorporació des d’un carril d’acceleració i sortir per un carril de desacceleració.

– Avançaments: avançar a altresvehicles, avançarobstacles, vehicles en doble filera i ser avançat també per altres vehicles.

– Altres components vials: rotondes, pas a nivell, parades de bus, pas de vianants, conducció en pujades i baixades prolongades.

– Prendre les precaucions necessàries al deixar el vehicle estacionat.

 

Quina motocicleta utilitzarem?

El model utilitzat sempre serà una motocicleta amb una cilindrada de 600cc i amb una potència superior als 54 cv.

 

Per consultar les nostres promocions fes clic aquí.

A la nostra autoescola utilitzem una Suzuki SV 650.

unnamed