El permís A1 autoritza a conduir:

  • Motocicletes amb una cilindrada màxima de 125 cm ³, una potència màxima d’11 kW i una relació potència / pes màxima de 0,1 kW / kg.
  • Tricicles de motor la potència màxima de la qual no superi els 15 kW.

 

Com aconseguir-ho?

Per l’obtenció del permís de circulació A1, és necessari superar un examen teòric comú, un altre d’específic, un examen pràctic de maniobres en un circuit tancat i un examen de circulació en vies obertes al tràfic.

 

En cas de no tenir cap permís anterior, hauràs de superar la prova de teòrica comuna (la del permís b). A més, hauràs de superar una prova de teòrica específica en la que s’ha de contestar un total de 20 preguntes tipus test amb un marge d’error del 10%, és a dir, només es podrà fallar dues preguntes.

 

En segon lloc, cal superar un examen de pista que consta de 3 recorreguts.

  • El primer d’ells consisteix a fer una maniobra tot empenyent la motocicleta, fent una «L» marxa enrere dins d’un espai delimitat.
  • El segon d’ells és un circuit on l’alumne haurà de circular sobre una franja d’amplada limitada, i a més haurà de realitzar un zig-zag entre 5 barres verticals a una velocitat reduida i una aceleración i frenada controlada.
  • El tercer d’ells, és un circuit ràpid on s’haurà de realitzar un zig-zag entre cons, un canvi de sentit i finalment, fer una esquiva a una velocitat aproximada de 50 km/h per acabar amb una frenada d’emergència controlada. Aquest circuit s’ha de realitzar amb un màxim de 25 segons.

dospistes

 

Per últim, l’examen de circulació posa el punt final al conjunt de proves per obtenir el permís de conduir de classe A2. Aquesta prova dura com a mínim 25 minuts i es realitza en vies obertes al tràfic.

 

Requisits:

  • L’edat mínima per obtenir-lo serà de 16 anys complerts.

 

Quina motocicleta utilitzarem?

El model utilitzat sempre serà una motocicleta de dos rodes simples sense sidecar de cilindrada no inferior a 115 cc ni superior a 125 cc, amb una potència màxima de 11 kw i una relació potència/pes no superior a 0,1 kw/kg i que superi una velocitat d’almenys 90 km/h.

Per consultar les nostres promocions fes clic aquí. (direcció amb banner preus)

A la nostra autoescola utilitzem la Yamaha YBR 125.

ybrybr