El permís A2 autoritza a conduir:

  • Motocicletes amb una potència màxima de 35 kW i una relació potència / pes màxima de 0,2 kW / kg i no derivades d’un vehicle amb més del doble de la seva potència.

 

Com aconseguir-ho?

Si ja tens el permís B, només hauràs de superar una prova de teòrica específica en la que s’ha de contestar un total de 20 preguntes tipus test amb un marge d’error del 10%, és a dir, només es podrà fallar dues preguntes.

En cas de no tenir cap permís anterior, hauràs de superar la prova de teòrica comuna (la del permís b).

 

En segon lloc, cal superar un examen de pista que consta de 3 recorreguts.

El primer d’ells consisteix a fer una maniobra tot empenyent la motocicleta, fent una «L» marxa enrere dins d’un espai delimitat.

El segon d’ells és un circuit on l’alumne haurà de circular sobre una franja d’amplada limitada, i a més haurà de realitzar un zig-zag entre 5 barres verticals a una velocitat reduida i una aceleración i frenada controlada.

El tercer d’ells, és un circuit ràpid on s’haurà de realitzar un zig-zag entre cons, un canvi de sentit i finalment, fer una esquiva a una velocitat aproximada de 50 km/h per acabar amb una frenada d’emergència controlada. Aquest circuit s’ha de realitzar amb un màxim de 25 segons.

dospistes

 

Per últim, l’examen de circulació posa el punt final al conjunt de proves per obtenir el permís de conduir de classe A2. Aquesta prova dura com a mínim 25 minuts i es realitza en vies obertes al tràfic.

Requisits:

  • L’edat mínima per obtenir el permís A2 serà de 18 anys complerts.
  • L’obtenció del permís A2 implica la concessió del permís de la classe A1.

 

Quina motocicleta utilitzarem?

El model utilitzat sempre serà una motocicleta de dues rodes simples, d’almenys 16 polzades a la roda davantera, sense sidecar. Tindran una cilindrada no inferior a 395 cc, una potència no inferior a 20 kw ni superior a 35 kw, i una relació potència/pes no superior a 0,2 kw/kg.

 

Per consultar les nostres promocions fes clic aquí. (direcció amb banner preus)

 

A la nostra autoescola utilitzem la Yamaha XS 400.

xs400