No en tots els països existeixen normes de trànsit i, ni de bon tros, el desconeixement de les lleis en un país estranger eximeix del seu compliment; més encara des de mitjans de l’any passat, quan el Parlament Europeu va donar llum verda a l’obertura de fronteres amb tot el relacionat amb les infraccions de trànsit. Per això, si estàs pensant anar de vacances amb el cotxe per França o Portugal, i fer un viatge per alguna de les carreteres “veïnes”, aquí t’expliquem quins són les normes i quin cost tindrien si decideixes fer cas omís d’aquestes.

françaiportugal_01

Si has decidit endarrerir les teves vacances de Nadal, i programar unes vacances amb cotxe per França o Portugal, has de saber diversos coses per evitar que a la tornada de les leves vacances, et trobis alguna sorpresa poc agradable a la teva bústia. És important saber que a mitjans de l’any passat, el Parlament Europeu, amb l’objectiu de reduir els morts en carretera, va decidir obrir fronteres i perpetre que qualsevol infracció comesa en un país de la Unió Europea, amb l’objectiu de reduir els morts en carretera, va decidir obrir fronteres i permetre que qualsevol infracción comesa en un país de la Unió Europea pugui ser perseguida i cobrada en el bloc de residència del conductor. Almenys, en les infraccions més greus i importants.

Si bé és cert que existeixen normes comunes en tots els pasos de la UE, com la prohibició d’utilizar el telèfon mòbil mentre es condueix, l’obligatorietat de portar posat el cinturó de seguretat o d’equipar el cotxe amb cadiretes de retenció infantil si portem a nens dins del vehicle. A l’igual que a Espanya conduir sota els efectes de l’alcohol o sobrepassar els límits legals de velocitat està penat amb multes molt importants. Ara bé, aquest marge no és igual depenent del país en el qual estiguem.

Abans de res, s’ha de recordad que la legislació de trànsit en el nostre país pena conduir amb una tassa d’entre 0,25 i 0,5 mg/l en aire respirat suposa una sanció de 500€ i la retirada de 4 punts del carnet de conduir, mentre que aquells que sobrepassin els 0,5 mg/l o siguin reincidents, haurà de fer front a una multa de 1.000€ amb la pèrdua de 6 punts del carnet de conduir, el mateix import i sanció que imposen si detecten rastres de droga.

françaiportugal_02

En canvi, en els països veïns més propers com a França i a Portugal, la normativa canvia. A França, per conduir amb una taxa d’alcoholèmia de fins a 0,4 mg/l en aire poden imposar una multa de 135€ i la prohibició de conduir en tot el territori francès durant tres anys, mentre que per conduir amb una taxa superior als 0,4 mg/l, així com per negar-se a sotmetre’t a una prova d’alcoholèmia en sang, poden imposar-te una multa màxima de 4.500€ i la prohibició de conduir en tot el territori francès durant tres anys. En canvi, en el cas de Portugal, el límit d’alcohol en sang que està permès és de 0,05% i les sancions per no complir-les poden arribar als dos anys de presó amb el pagament de multes que oscil·len entre els 500€ i els 2.500€. La quantia augmenta a Itàlia, on la pena arriba fins als 6.000€.

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>